Apartats

1/10/14

La CUP demana a l'Ajuntament que iniciï una campanya informativa sobre la consulta destinada als immigrants

En el Ple Municipal també es debatrà l'adequació del Reglament de Participació a la nova Llei de Consultes i la defensa del model d'immersió lingüística  

Per primera vegada, moltes persones que viuen, treballen i paguen impostos a casa nostra estan cridats a les urnes. Aquesta marginació política que el sistema electoral de l'Estat genera es veu acabada, en part, amb l'aprovació de la nova Llei de Consultes, i d'aquesta manera, la població immigrant també podrà tindrà veu i vot en temes importants en les seves vides. La Consulta sobre la Independència del proper 9N és la primera ocasió en la que molta gent que porta anys i dècades vivint als mateixos carrers, places i barris que la resta de la població podrà votar. Des de la CUP considerem un fet històric, i per aquest motiu demanem a l'Ajuntament que iniciï immediatament una campanya informativa sobre la consulta que es destini a la població immigrant de la vila. Cal explicar ben bé què cal que facin per poder votar i també explicar bé el que es votarà. A més, degut a la proximiat de la data de la consulta, aquesta campanya es podia exportar a tots aquells municipis que hi estiguin interessats. 

A més, la CUP presenta una segona moció en la que es demana que s'adapti el Reglament de Participació Ciutadana (ROM) de l'Ajuntament de Vilanova a la nova Llei de Consultes aprovada pel Parlament de Catalunya. Aquesta nova llei obre les portes a la participació ciutadana i a la convocatòria de consultes d'una manera més àgil i efectiva. Per tot això demanem que s'acceleri el procès per tal de modificar el ROM, i que de manera immediata s'adoptin aquells punts de la Llei de Consultes que afecten els ens municipals

Finalment, des de la CUP tornem a portar al Ple el conflicte per la sentència contra la immersió lingüística, que afecta un centre educatiu de la nostra vila. Un cop iniciat el nou curs ens ha arribat la informació que ha presentat un nou projecte educatiu en el que, de manera més o menys evident, s’abandona el model d’immersió lingüística per un que aposta per utilitzar tres idiomes: Català, castellà i anglès. Aquesta opció que ha pres el centre ha estat, en part, culpa de la Conselleria d’Esenyament, que si bé des d’un inici parlava de no acatar la sentència amb el temps ha anat rebaixant la força del discurs per deixar sense resposta les demandes dels centres afectats per aquesta sentència. L’aplicació d’aquest nou model és l’acceptació d’una derrota, un abandonament de la defensa del model d’immersió lingüística i un acatament dissimulat de la sentència judicial. Aquest exemple és molt nefast en uns temps on caldrà ser forts a l’hora de prendre decisions i defensar qüestions clau de país. 

El Ple Municipal corresponent el mes d'octubre es celebrarà el dilluns 6 d'octubre a les 18h al Saló de Plens de l'Ajuntament, i es podrà seguir en directe per Canal Blau TV i seguir el minut a minut per les xarxes socials de la CUP de Vilanova. 

Llegeix aquí les mocions presentades: 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada